VREMEPLOV
Naša priča kroz vremeplov
Naša priča kroz vremeplov
1877.
Tradicija započinje
Osnivanjem u vinarskom svijetu čuvene tvrtke Podrum Pero Kolić.
1963.
Vinarija Gruda
Vinarija Gruda sagrađena je 1963. godine sa kapacitetom od 250 vagona prostora po tada suvremenim tehnološkim rješenjima.
1970.
Podizanje vinograda
Do kraja šezdesetih godina podignuto je u Konavoskom polju 157 ha neto plantažnih vinograda.
1995.
Oživljavanje vinograda
Nakon Domovinskog rata iz kojeg je firma Dubrovački podrumi izašla, poharana i spaljena nalazi snagu za oživljavanje zapuštenih, ratom uništenih vinograda.
2002.
Nova tehnologija
U sklopu Vinarije Gruda montira se najsuvremenija tehnologija za stabilizaciju, filtriranje i liniju za punjenje kapaciteta 2000 boca na sat.
2004.
Prvi nasadi sorte Plavac Mali
Na terasatim padinama poviše Cavtata posađeni prvi nasadi sorte Plavac Mali.
2004.
Berba sorte Merlot
Berba sorte Merlot kojom je, selekcijom najboljih hrastovih bačvica u kojima je odgajano, nastala Merlotina.
2005.
Stvaranje Trajectuma i Parca
Berba Cabernet Sauvignona i Merlota po prvi put iskorištena za stvaranje Trajectuma i Parca.
2006.
Prva berba Plavca Malog
Prva berba Plavca Malog uopće. Ujedno iskorištena za stvaranje Plaususa.
2011.
Prva serija Malvasije Dubrovačke
U boce napunjena prva serija Malvasije Dubrovačke.
DANAS
Intenzivni rad
Dubrovački podrumi intenzivno rade na povećanju i poticanju standarda kvalitete, kao i u sadnji novih vinograda, što vlastitih, što u suradnji sa kooperantima.
O NAMA